Europe is falling apart

U neka me doba podsjete da sam evropski državljanin, pa me odvukoše na izbore. Osim za nekakvu Zovko, ni za koga više ne čuh, a ta Zovko mi zove neku mrskoću, pa mi se nije zaokruživala. Sjetim se da i na ovim našim izborima uvijek zaokružujem one za koje samo mama, tata, sestra i par dobrih drugova glasa. Ako i oni… tako sam i na ovim… evropskim… čitam da su ispod cenzusa, ali ajd, glupo mi bijaše ne zaokruglit’ nikoga… ko onomad na našim lokalnim što sam šarala papirić, pa mi papirić završio na Klixu među zajebancijama. Hvala dragi Bože na anonimnosti tokom izbora.

Od toga mi interesantnija, recimo, bijaše Formula 1. Nije baš da sam je ikad gledala. Fudbal povremeno mogu, oko Nove godine one četiri skakaonice, tu i tamo Đokovića, jednom i one naše košarkašice čisto iz nekog patriotizma. Formulu 1 baš ne znam da sam ikad. Čula sam za Šumahera. Jednom se slikala u Montekarlu na onoj cesti, al to je bilo davno na ekskurziji kad sam završavala srednju. A kad sam ikad završila srednju?!

No, zove ova budala. Kaže evo nas u Jabuci, zasjeli, na onom balkonu. Ajd naleti. Naletim. Ono dole platilo preko 100 maraka da se roštilja na postavljenim limenim klupicama u najtoplijem danu ove godine. Ja u hladu, visina pa blagi vjetrić pirka. Lijepo mi. Ono dole nešto driftalo, neki frajko vozio motor stojećki i šampionski bolid koji od SCC-a do Muzeja može postići brzinu manju od prosječnog sarajevskog rejsera. Nema veze, bijaše cool. Ocjena cener, jer mi se ništa pametnije u proteklih mjesec-dva nije ni desilo, pa mi je skala loša.

Da je kakve planine! Nešto mi se ove godine ne ide na more. Ne znam šta se dogodi. Nekad sam jedva čekala more 🌊

Šta je s ovim dolarom? Ko onomad srbijanski dinar. Danas ‘vakav sutra ‘nakav. Neisplatan skroz.

Zaključak onog meal prepa (ako vas zanima): pola pojeo neki pas lutalica, pola završilo u smeću. Kupila sam teglu ajvara i to mi je doručak, ručak, večera… ja uopšte ne volim ajvar… ili bar nisam voljela dosad…

… što bi baba moja rekla: nešto ti fali u organizmu.

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

1 komentar

Komentariši