Aranžirala

All inclusive aranžmani su mi na nivou plaćanja ljetovanja u kazneno-popravnim zavodima full zatvorenog tipa. Navuku ti narukvicu na ruku, obilno te nahrane, smjeste te na čistu posteljinu, pokažu gdje je taj bazen, dva ili tri u sklopu zidina hotela, možeš bez srkleta otvarati jegere iz mini bara. Ako si dobar, možda te preusmjere na neku dodatnu aktivnost. Prošli put sam igrala kriket. Prvi i jedini put u životu. Ništa o njemu ne znam, niti sam željela da znam. Nije bilo ništa drugo. Deset dana da čovjek shvati koliko je sloboda neograničena kategorija. Takvi su aranžmani samo za sirotinju željnu slike na mreži. Nikad nisam imala sisu za dobru ljetnu sliku, pa i nije neka šteta.

Wizz do Berlina je stoja, a mjesečna karta za voz u Njemačkoj je 9 eura. Platiš 9 eura i ideš gdje hoćeš i kad hoćeš. Ove godine ljetujem na Baltiku. Polako ću do tamo. Mjesto po mjesto, grad po grad. Htjela sam duž Rajne, gledati dvorce, ali ovo nekako bliže. Mislim, familijarno bliže…

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

3 komentara

  1. Tako se nekad radilo, prije 90tih. Kazu da se zvalo nepodnošljiva lakoća življenja. Poslije 2000 neko se sjetio drustvenih mreza, muškarcima se smučilo od navale dostupne golotinje. Lijepo su mogli vidjeti sta svaka komsinica i rodica ima za pokazat ljeti, dok isto sa fejk čednošću krije zimi. Plejboyu je opao tiraž, a brakovi su počeli propadati. Sve zbog full aranžmana sa narukvicom.

Komentariši