Kapčani celulit

“Zašto ne odeš da ti poprave to? Nije skupo!” – upitaše me predstavnice iGeneracije. One s kojima znam s vremena na vrijeme popričati čisto da ne isfuram. Od milja je zovem generacija “obrve i usne”. Mislim, sve imaju iste obrve. One iznenađene. I iste usne. One ispupčene.

Ma ne, nemam šta da im pričam. Da sam bila bolja u njihovim godinama. Bušila sam i obrvu i nos i pupak i šup… ljine imam duž uha i to samo lijevog. Imala sam tetovažu prvog slova imena momka kojem se do sada više ne sjećam prezimena. Slovo je u neka doba dobilo krila i pretvorilo se u pticu. Ne pitajte za značenje ptice, jer nema značenja. Leti ‘nako. Nisam nikad prepravljala ništa na tijelu. Plastificirala. Ništa ni protiv toga nemam. Sjećam se kad je komšinica došla s novim sisama, svi se sablažnjavali. Ona davala intervjue po lalala medijima. Filozofiju cijelu od plastične sise napravila. Upoređivala sam. Moje opet veće. Ne znam kako izgledaju u očima posmatrača. Meni bi odgovarale broj manje iz praktičnih razloga, al nema veze.

Šminkanje mi se sastoji od pudera iscijeđenog na dlan i utrljavanja u lice, pa kako ispadne. Povučem olovkom u boji liniju iznad kapka, maskarom pređem par puta preko trepavica i na usne stavim Pantenol iz tube. Obrve počupkam pincetom šta strši. Isfurano! Sad to nešto hajlajteri, na rub nosa tamnija boja, na vrh nosa svjetlija, na obraze neka u sredini nijansa, na čelo… ma bjež!

Prestavnicama iGeneracije dopustih da se igraju s mojom glavom, jer šta bi drugo s djevojkama radila, nego se šminkala. Hajlajt gore opisana procedura puderisanja. Dadoše mi ogledalo, umalo da pitam jeko ova? Niđe me! Jedan kapak mi je od vajkada nekakav grbav. Naboran. Spušta se neki dio preko drugog dijela. Kao neki kapčani celulit.

“Zašto ne odeš da ti poprave to? Nije skupo!” – upita me članica “usana i obrva”.

Odigla sam prstima oba kapka malo prema gore. Kako bi izgledalo? Ma je, je, da vazdan izgledam iznenađeno! Bjež!

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

2 komentara

Komentariši