Mekeke!

“Nešto danima na tebi lijepo miriše, a nije parfem” – reče mi kolegica koja samnom nikad ne komunicira, osim kad upućuje oštroumne savjete koje rijetko primjenjujem, jer mi se čini da ni nisu upućeni meni, nego ih ona izgovora samoj sebi. Kompliment je za šok i nevjericu.

Danima mirišem na kozu! Mekeke!

Mami mi u mene urasli nokti na nogama u meso do njih. Pediker to obično rješava, ali ovaj put ni on ne htjede. Nisu čak ni samo palci (ili palčevi?), nego i dva prsta do. Sračunato: četiri urasla nokta.

Njena doktorica ju je proslijedila porodičnoj doktorici, porodična doktorica ortopedu, ortoped hirurgu, hirurg je ostavio da čeka dva sata u čekaonici, a onda otišao na pauzu.
Naravno, dalji korak je otiđi do šćeri, pa drami o stanju u državi. No, šćer je davno odustala od države. Google. Ortoped. Hirurg. 2 u 1 i to tu u mahali.

Zovi. Može li za sat? Za sat je sedam navečer! Ma ok, odgovara nam termin, eto nas, rezerviši!

Sjedimo u čekaonici, muzika svira, u ćasi bajadera, rafaelo i ledene kocke, aparat za kafu, klima zuji na ugodna 23 stepena. Ugodan i čiko. Prosu malo šuplje, par šala i par stručnih termina. 200 maraka po noktu, al pošto su četiri, jedan će gratis. Od njega. Može li kartica? Može! Odmah? Odmah! Trajalo je pola sata. O klasje moje ispod golih brda…

Skinuo je zavoje nakon sedam dana uz novo provlačenje kartice. Preporučio neki PH nautralni sapun. Ok. Jel to onaj za bebe? Jest, baš taj! U lokalnom granapčetu nađem Violetin, mlijeko koze. Šaljem doktoru na Viber sliku, jer i Viber “kako ste?” je uključen u cijenu. Šalje 👍. Taj je! Platim ga skoro 7 maraka. Lijek je lijek.

Mater na mene s vrata: đeš mi kozu, još za bebu, još domaća Violeta, čime me smatraš?

O klasje moje… odem u DM, nađem nekakav Balea od marku i 90 koji nije napravljen od koze, nije za bebe i prilično je Njemački.

Šta ću sa sapunom od koze?

2u1 je sapun i šampon, ima onu pipu i plaćen je skoro 7 maraka. Ima dvije sedmice kupam se mlijekom iscijeđenim iz koze u okolici Gruda bez PH vrijednosti i nikad mi koža ne bijaše nježnija. Malo-malo neko me pita šta na meni miriše…

… mekeke!

Ja ovo ne planiram mijenjati!

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

1 komentar

Komentariši