Samo to i ništa više…

Dobro, svakako mi možete reći: a čuj vrana u Sarajevu…

Ali, imam neku svoju vranu već nekoliko dana. Doleti tu na kraj ograde balkona, uvijek na isto mjesto. Stoji u tišini, minut, dva… okreće glavu kako bi provjerila da sam tu. Mirna je ona. Mirna sam i ja. Kljunom malo razbaruši perje. Posebno ono ispod krila. Znam da je ista vrana, jer ima neku krestu na jednom mjestu. Provrti se malo. Onda raširi krila. Ne poleti. Otplovi zrakom. Negdje prema dole. Viiiiju.

Ne znam. Nisam pobornik omena. No, ova vrana kao da dolazi baš meni. Kao iz neke druge dimenzije da je doletjela. Google će (moguće, nisam tražila) reći: smrt. Nešto je to uvijek bilo povezano s vranom.

Kaže drugarica da su omen ptica osjećaji pojedinca. Ako te uznemiravaju, onda je problem. Meni moja vrana ne smeta. Ne bojim je se. Ne izaziva mi jezu. Danas sam joj čak i tepala. Dalje mi kaže feng šui drugarica da nešto sigurno hoće da mi kaže. Treba da je posmatram, osluškujem, osjećam… shvatiću i sama, samo će mi trebati vremena. Večeras je nekoliko puta moja vrana napravila isto, ono što sam prokomentarisala sama za sebe prvi put kad je došla. Osmotri s visine svoj cilj, raširi krila i ne poleti, nego zaplovi zrakom. Tako, lagano, negdje prema dole.

Da li je moguće da meni moja vrana kaže da treba da se samo prepustim strujama…

Ili ne?

Gdje su mi oni tarot, astro, misteriozni blogeri koji se razumiju u ove nadnaravne projekcije?

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

3 komentara

  1. Cimerka ima svoje vrane. Ima mali balkoncic i jednom im je dala da jedu (ostavila im voca) i sad su svaki dan na njenom balkonu u isto vrijeme i cekaju. Ako ona kojim slucajem nije tu ili ako ne spava, ako hrane nema, kljucaju oko njenog prozora. Pokusaj i ti 🙂

Komentariši