Žena koja 24 sata nije ustala iz kreveta

Pretvoriti 10€ u 60€ večeras ne bijaše neka teška rabota, nego bijaše iz vlastite zajebancije. Upalih onaj Eurosong, a kaže voditelj na početku da su kvote na Ukrajinu najveće na kladionicama, pa uletjeh. Kliknuh. Isplata namah, no, ponudiše da dio doniram upravo Ukrajincima. Dadoh im tih 10€, što svakako halalih, jerbo ni sama nisam skontala šta sam napravila. Ostalo meni!

Slava Ukrajini.

Toliko o političkom dijelu…

Ako ćemo o nastupima razmišljala sam koja je tajna zdrave kose VelikoBritanca, a oči mi ostadoše na dupetu Španjolke. Bojim se da ću nju vrckavu sanjati noćas…

Muzika? Ma kakva muzika. Nisam ja za slušanje onih s*anja. Možda Moldavija? Da, Moldavija! Nije prva njihova da mi se najsvidi. Ima nešto naše. Slavensko.

Skandinavci i Nizozemci možda da provjere rad štitne žlijezde. Polumrtvi. Posebno nakon Španjolke koja vrti dupetom. Srbijanku cijenim i poštujem. Nije mi se sad nešto svidjela, al sam onomad u najboljim godinama svoje mladosti slušala Zemlju gruva svaki put dok sam se spremala za izlazak u grad, plakala što pored dupke punog ormara “nemam šta obući” i najveći svjetski problem mi bio suha maskara. Eto, na to me podsjeća!

Iskrena da budem, nisam pojma imala da je na repertoaru Eurosong, posebno ne finale. Posljednji put sam ga gledala neke davne godine kad su Lordi pobijedili sa Hard rock halelujom. Nikad poslije toga.

Ne bih ni danas, nego jutros odlučih da se ne pomaknem iz kreveta. Ustala tri i po puta do veselog i jednom do vrata da pokupim Korpu s hranom. Gledala savana reality show na Animalu. Skontam, isti k ko ovi ljudski, samo ljudi daju pristanak, onu lavicu niko ne pita jel ok s njom da je snimaju dok je lav zaskače. Ostalo u pet deka, gledaš ih kako leže, svađaju se, jedu i zaskaču se. Ipak smo mi sretni kao vrsta. Hrana dođe na vrata. Šta bih da moram trčati za hranom?!

Ili nedajbože bježat’?!

I još da me snimaju s nekakvog Animala…

Dva će iza ponoći. Vremenski je tek sad ok mirno ležati, a vala tek sad mi se ustaje.

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

3 komentara

  1. Tko je vidio gledat eurosong, kad na programu ima Matrix i to prvi dio.

    Tko pobjedi?

    Ja sam od Lorda prestala i preslušavat pobjedničke pjesme. Koliko je važan eurosong da prošlogodišnju pjesmu nisam ni jednom čula, niti na nju slučajno naišla, a i da jesam vjerojatno bi pomislila da je to još jedan trash.

Komentariši