Uvest ću sebi jedan dan u sedmici bez telefona

Čitam s vremena na vrijeme ove preporučene krugove pakla za ljude koji ne odgovaraju odmah na poruke. U tim krugovima pakla nalazim sebe. Prozvana, a uopšte se, pravo da vam kažem, ne osjećam prozvanom.

Prvo, samo sam danas dobila jedno 14 poruka. Malo? Puno?

U 97,3% neko nešto od mene hoće. Nekom nešto treba, neko nešto traži ili još gore – zahtijeva! U preostali postotak ulaze oni kojima ništa ne treba, ne traže i ne zahtijevaju, ali sam toliko smorena od zahtijeva da ignorisem i te fine.

Drugo, sjeti me se familija i prijatelji s vascijele planete. Koji K imam laprdati s ljudima u krizi identiteta koji će iskoristiti moje vrijeme samo da se hvale kako im je super. Imam ovu jednu, piše na engleskom. Kaže, zaboravila naš. Otišla, nema 5 godina. Reko sestro, sorry, aj dont anderstend ju. Aj forgot ingliš… iskreno, mrsko mi razmisljat stranjski s naškima… a i sa stranjskima…

Jebiga, sjetila se našeg… samo da me zlostavlja.

Tek ova jedna. Pita: šta ima? Ništa, reko, kod tebe?! Onda razveze naredni sat sve šta joj se dešava. “Šta ima?” nije pitanje. To je ko pozdrav. Dobar dan-dobar dan; ćao-ćao, šta ima-ništa!

A tek ova grupa na mesindžeru. Osnovale je naš četiri likuše. Za logistiku i krupnije dogovore. Njih tri trenutno nezaposlene. Maaaajko… pa probudim se na 270 poruka ujutro… jednom i na 570…

U svemu mi najviše žao finih što izvise, jer nisam online zbog dosada.

Plus, jebeš ga, ima života i mimo telefona!

14 poruka je trenutno na teškom ignoru!

Koji je to krug pakla?

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

4 komentara

  1. Da, neki baš znaju laprdat, ako me išta živcira ti su ovi grupni razgovori to se ne zna tko pije, a tko placa.

    Druga stvar, također i ljudi koji nemaju šta radit pa te nađu smarat o svojim mačkama. Mislim, šta imaš toliko pričat o mačkama, razumijem čjude koji pričaju o svojim bebama, al daj, barem me ne smaraj s tim šta je tvoja mačka danas uradila.

Komentariši