Život je prekratak da bi pili loše vino! :)

Kažu da je zdravo piti crno vino. U umjerenim količinama. Da li to umjereno konzumiranje podrazumjeva da duži period nikako ne piješ, pa onda u jednoj noći nadoknadiš propušteno? Moj odgovor je JESTE! I nek me niko ne uvjerava u suprotno!

 

Mogu vam reći da ciroza jetre nije najveći zločin koji vino može počiniti. Jer ono čini i masovnije zločine, a tebe napravi njihovim posrednikom. Natjera te da previše pričaš, izvlači iz tebe isključivo istinu, što svakako nije sasvim pozitivna stvar. Naročito ne u društvu koje je naviklo na laskanje. Još strašnija stvar je što te natjera da pjevaš, a to zaista ne biste voljeli čuti. Dobro je samo što ti omogući da spavaš svih 7 sati puta prema Sarajevu. Još samo kad bi one čike na granici bile malo obzirnije.

 

Inače, Dubrovnik je grad za svako doba godine. Mogu vam reći da je prelijepo učiti sjedeći na stijeni dok se ispod talasa nemirno plavo more. I posmatrati kako brižna buduća majka galeb pravi gnijezdo. Tik pored mene, ne okljevajući ni trenutka, bez ikakve bojazni, reda grančicu po grančicu. Čudno stvorenje. Prelijepo.

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

11 komentara

Komentariši