Životinjska farma

Sinoć su me vjetar i kiša odgovorili od izlaska. Umjesto u nekom klubu, zanimaciju sam potražila u svojoj kućnoj biblioteci. Na polici mi pažnju privukoše tanke i zanimljivo štampane knjige koje su moji ukućani prije nekoliko godina kupovali uz časopis Dani. Nekako sam njih do sad uvijek  preskakala. Zgrabim knjigu Greorga Orwela "Životinjska farma". U prvih nekoliko stranica čitanja sam se smijala napisanim budalaštinama, kako su se životinje na farmi uspjele riješiti čovjeka, kako su same uspjele podijeliti posao na farmi, kako su odredile svoje zakone, organizovale sjednice i vodile Rat kod štale za krave. Kako su svinje preuzele vodstvo, kako su mijenjale zakone u svoju korist da bi došle na vlast i na kraju na štetu svih ostalih životinja postale bogate i slavne. Tek čitajući zadnje stranice knjige, shvatila sam da to uopšte nisu nikakve budalaštine već, nažalost, tačno opisana ljudska glupost i prljava borba ljudi da dođu na vlast. Ako kad naletite na ovu knjigu, pročitajte je, nećete zažaliti!

 

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

15 komentara

  1. SilentS: ukusi su različiti 🙂

    pcelica74: hehe, i ja sam se tome ismijala, i sami kraj mi je lud, “zivotinje su gledale cas svinju cas covjeka, ali vise nisu mogle da raspoznaju ko je svinja a ko covjek”…

    pOokla: procitaj :)))

Komentariši