..

Ovo je radnja koja se dogodila prije nekoliko dana.

 Stvarno Sarajevo je grad u kome se moze vidjeti sve i svasta, i ljudi poput mene koji u njemu zive cijeli svoj zivot uvijek misle kako ih vise nista ne moze iznenaditi ili zacuditi. Ali tramvaji su objekti u kojima vas uvijek moze nesto zacuditi.

Inace Sarajevski tramvaji su poznati po dzeparosima i sitnim lopovima koji uvijek uspiju neku sitnicu izvuc da covjek ne primjeti ali ovaj put su se malo zeznuli. Scena je zvucala ovako:

 

Cin 1: njega nisam upratila jer sam se umno kasno ukljucila u tu predstavu. Valjda zato sto me nije ni interesovalo.

 

Cin 2: naocit gospodin od jedno 30 godina, inace ljudima poznat kao dzeparos, lezi na podu tramvaja. Starija zena od jedno 65 godina ga udaraa nogom svuda po tijelu, a tasnom ga udara po glavi i dere se „hoces tasnu, evo ti tasna!!!!!“. U tramvaju muk, svi nepomicno gledaju u tu scenu.

 

Cin 3: naocit gospodin uspjeva da se oslobodi starije gospodje, ustaje i sepajuci izlazi iz tramvaja. Vrata se kao zavjesa zatvaraju.

 

Pljesak!

 

 Naravucenije: ako ste kojim slucajem dzeparos, klonite se starijih osoba, nekad znaju biti i opasne….

 

                (Heh, sta mislite da se ja okusam kao dramaturg)

romanoff
Ringišpil osjećaja, roller coaster raspoloženja, kolekcija želja i ideja, zbirka nezbranih misli. Samo me ne pitajte šta ću sutra! Ne volim otvarati tegle, flaše i konzerve.

6 komentara

Komentariši