beats by dre cheap

Kako sam poslije 30te pomijenila profesiju u: fudbaler

Mjesece raspusta familijarno smo provodili na vikendici. Puno djece. Puno dječaka. Jedna djevojčica. Ja! Često su me uvodili na improvizovani fudbalski teren gdje su golovi bili putne torbe. Nije da mi se šutirala lopta. Nisam znala kako drugačije sa njima da se igram. A kao i svi, htjela sam da pripadam. Puštali su me na teren kako bi odmjer snaga bio jednak. Često su se svađali u koju ekipu da me ubace, jer sam u igri bila višak. Rijetko bi mi dodali loptu. Tad bi lopta obično završila negdje na cesti. Ili krovu. Dala sam jedan gol. U završnici utakmice. Sudijska nadoknada od neke 24 minute. I danas se taj gol pamti. Ušao je u historiju. Niko ne zna da sam samo htjela dodati loptu, a ona se slučajno otkotrljala na suprotnu stranu direktno među putne torbe.

Trideset i dvije su mi godine i dječaci su se razbacali suigraču da osiguraju stabilnost koljena. Liječila sam ga cijeli mjesec mirovanjem, fizikalnim terapijama, brufenom za mazanje i gutanje, Barsom, Fastum gelom i hladnim oblogama. Trebalo je da zaraste. Nije. Preporuka je operacija. Nije hitna. U rangu je plastičnih operacija. Ko sise kad nove hoćeš. Nema rezanja. Može i u lokalnoj anesteziji. Savremena. Rade je savremeno kod nas državno. Radi je i par dobrih doktora u regiji. U Beogradu i u Rijeci. Cijena za otputovati na Maldive. Ili Kubu. Oko 7 milja, par stoja gore dole razlika. Dobri su sigurno, jerbo svi fudbaleri regije idu kod njih. Imam fudbalersku povredu. Klasičnu. Zbog takve povrede reprezentativci ne igraju mjesecima. Ili završavaju karijere. Češće ovo drugo. Ali, jedno je zajedničko svima kojima šutiranje lopte sjebe koljeno. Idu u Beograd. Ili u Rijeku.

Okrenula sam nekoliko brojeva. Okrenuli su nekoliko brojeva u moje ime. Pitaju doktori u Beogradu i u Rijeci zbog čega pored sarajevskih ratnih ortopeda hoću novac da dam njima.

U pravu su! Neću!

Nije hića. Kod nas sad nema takvih operacija zbog korone. I da nije korone, čekala bih svoj red. Čekaću. Neka ću!

Istrčaću ja opet na teren. Daleko sam od završavanja karijere!

Bojis li se mraka
http://nestoprivatno.blogger.ba
26/03/2021 14:19