beats by dre cheap

Brain free..

Kafa bez kofeina, piva bez alkohola, hljeb bez glutena, mlijeko bez laktoze, sladilo bez sećera... Zašto su postali moderni polovni proizvodi? I još strašno skupi? Duplo, trostruko, četvorostruko skuplji od onog cjelovitog?

Selo i uzela sam pile u dlan. Preslatki žućo mi je stao u dlan! Horoz je otprilike veličine pilećih fileta koje nam prodaju. Bataci ko u kondora. I savjet čitam... kaže... ne valja obično ulje, kupi kokosovo... Filetu horoza i batacima kondora ne treba ništa. Skuhaju se sami u svojoj vodi kada ispušu na 100 stepeni.

Imala sam drvene prozore. Dihtovali su, ali izgledali bezveze. Htjela sam ih farbati šarenim bojama. Kupila sam plavu! Kupila sam i bijelu. U drvenom prozoru živio je crvić. Bio je stanovnik vjerovatno dugo, samo ja to nisam znala. Nismo smetali jedno drugom. Ubijedili su me da mijenjam prozore. Dostavili su mi PVC... Svaki dan skupljam mrtve muhe i mrtve bubamare po njegovom oknu. Eto, u drvetu je živio crvić, PVC ništa ne može da preživi.

Ne bi mi ovo sve ni palo na pamet da mi upravo ne potopiše čija sjemenke u bezmasni jogurt i serviraše kao večeru nakon napornog radnog dana. Čija sjemenke? Ujutro nakon toga kakaš ko grlica. I kaže se ko grlica, ko kad je sjemenje za jebene ptice. Takve ih Bog napravi. Ljudima dade zube. Da žvaću. Bar da su mi ostavili krila kondora sa hljebom bez glutena. Večeras mi ni to ne bi smetalo...

Bojis li se mraka
http://nestoprivatno.blogger.ba
13/11/2019 20:23