beats by dre cheap

Sve bolesti 31ve...

Ah, dugo me ne bi na ovim prostranstvima bloggerskim. Ne bih ni noćas škrabala, nego mi slučajno pade na pamet. Ujebao me ovaj nju ejdž prema kojem je cool stalno biti online i odmah sve upratiti, zapratiti i odgovarati na poruke putem supersmart telefona, ali ne i upaliti kompjter pa se malo zadubiti. A stoji tu, skuplja prašinu.

Ništa se kod mene promijenilo nije. I dalje puno pušim, pijem i psujem. Inače me opisuju kao kulturno gradsko ćeljade... ne znam kako?!

Elem, ovdje sam dolazila da se žalim... pa krenimo:

- GlOva mi je puna peruti. Nagnem glavu naprijed, zimsku sezonu otvorim. Snijeg. Malo se počešem, nokti mi puni vlastite kože. Šta malo se počešem. Svrbi u pm. Šta je činiti? Nemojte me slat' u apoteku ili doktoru, molim vas! DM, CM, lokalni granap?

- Rekoh drugarici da je ok otić' psihologu. Kako bih joj to dokazala, odem sa njom psihologu. Sjela. Za 60 KM mi se žena izjadala ko niko dosad. Tačno sam sjela kao u onim filmovima, sve sa nogama dignutim na kauč i onim klik klak na stolu što leta tamo vamo... dakle, žena odvali o svom životu, samo što joj suza ne kanu... izađoh sa upitnikom iznad glave... Jedino na šta se požalih jeste da sam zadnjih dana ili mjeseci previše lijena. Reče mi da ljenost, ni kao definicija, niti kao kategorija u psihologiji ne postoji, već da to može značiti nedostatak motivacije... Demotivisala me je u pokušaju da dam novih 60 maraka... Drugarica je izašla sa dijagnozom i receptima, te sam sad za to, jel, ja kriva... Kao, jebote ideja.

- Možda se sutra opet vratim ovdje. Ili prekosutra. Ovaj blog je bio in and out... strašno bitan i strašno nebitan u isto vrijeme. U danima, mjesecima i godinama koje su bile i prošle. Neke misli. Neke crtice. Neke gluposti. Trag postojanja. Piše od 2006. godine. Paaaa jeeeebote...


Bojis li se mraka
http://nestoprivatno.blogger.ba
01/10/2019 03:52