beats by dre cheap

Genetika

Izašao je taj novi film imena "Birthmark". Naučnici usvoje tri bebe... Djevojčicu poglupih roditelja i dva sina - jednog nasilnih roditelja i jednog roditelja naučnika. Djevojčicu odgajaju da bude naučnik, sina nasilnih roditelja da pude pacifista, a dječaka naučnika da bude umjetnik. Htjeli su da dokažu da ništa ne nasljeđujemo, već učimo. Na kraju nisu dokazali ništa, ni prvo ni drugo, a ono što nisu znali jeste da je treća strana njih proučavala koliko su daleko spremni otići u dokazivanju svoje teorije.

Nakon filma kafa sa dvije drugarice iz djetinjstva. Drugarice od malih nogu.

Jedna je iz čiste patrijahalne obitelji. Dva brata, otac, majka... Otac je zarađivao i bio glava kuće. Majka kućanica. Braća su naslijedila dio kuće. Od nje se očekivalo da će se udati i otići. Ocjene u školi im nisu bile toliko bitne. Vannastavne aktivnosti su bile gubljenje vremena. Fakultet? Šta će ti to? Muško treba da se brine za ostalo.

Druga je odrasla uz majku koja je mnogo obrazovanija i više je zarađivala od oca. Od nje se očekivalo više nego od njenog brata. Muško ko muško, nije ofirno uzeti krampu. Ali ona... Škola je bila jedina stvar koja bi ju odvukla do zvijezda. Četvorke nisu dolazile u obzir.

Prva je završila medicinu. Ima dobar posao, dobru platu i još se nije udala. Čini mi se da i ne namjerava. Kupila je sebi stan, vrhunski ga opremila i živi zahvaljujući svom mozgu i vlastitoj prizemnosti.

Druga se udala sa 18, ima troje djece i posao u granapu.

Roditelji izborom nisu zadovoljni u oba slučaja.

Ja nisam naučnik, ali kontam - da li baš svi namjenski krenemo putem kontra željama svojih roditelja?

Bojis li se mraka
http://nestoprivatno.blogger.ba
03/12/2018 14:00