beats by dre cheap

Djeca sa asfalta...

Ključno dječije sankalište u mojoj lokalnoj zajednici je prije desetak godina ubijeno, kada su izlili tone i tone betona i napravili garažu koja tih deset godina zjapi prazna. Teren za basket je umro, jer su izlili beton i napravili parking. Ostalo je jedno ostrvce zelene površine, po kojem su kakale cuke lutalice. Dvorište lokalne škole koje su krasila dva koša i dva gola bio je neko regularno okupljalište i ljeti dok nema škole, ali onda je ograđeno, zagrađeno i pregrađeno. Cesta po kojoj se moglo rolati i mogao voziti bicikl je odavno previše prometna. Betonske oaze iza zgrada gdje se ako ništa moglo igrati neke žmire, ganje, raširiti guma ili napraviti betonska kućica za lutke odavno su ogromna smetljišta koja su svakom ispod časti da se očiste. Zeleno brdašce kojeg je krasilo možda jedino drveće u naselju, sastavljeno je sa zemljom kako bi se napravila džamija. I tako... kažu, nema djece više na ulicama. Djecu ne interesuje igra na ulici.

Onda su nekada pred izbore počeli praviti malo dječije igralište. Da ne vjerujete kako je malo novca potrebno izdvojiti za par klackalica, ljuljaške i tobogančić. Elem, igralište doslovno nisu mogli završiti, jer nisu mogli skloniti djecu sa klackalice. Isti dan su izletjela bez plana da napuste prostor. I neka su.

Elem, poslano je pismo višim instancama sa molbom za kupovinu dva koša, dva gola, još par klackalica i ljuljaški, te malo, samo malo neke rijetko neiskorištene površine kako bi se to postavilo. Izgleda da će inicijativa proći! Možda sam prerano osula negativnu paljbu po novom načelniku...

Bojis li se mraka
http://nestoprivatno.blogger.ba
16/05/2017 12:29