beats by dre cheap

Žene i uniforma

Nekad sam se kao mlađa ložila na momke u uniformama. Sad kako god pogledam, uniforma mi sa muškima idu u paru sa stomakom i iskrivljenom kičmom.

Aaalii kako neke žene znaju da nose uniformu, to je da se nakloniš do poda. Neki dan na ulici vidim policajku, našminkanu ful kul, visoka, crne kose, ravna leđa, neki neviđeni ponos oko nje se širi. Nekako, dvostruko značenje prisustva... da sam nekom nešto uradila nažao, baš bih je se bojala. Da me je neko pokuš'o silovati, prvo bih se njoj obratila. Spoj zajebanosti i razumijevanja za okolinu u jednoj personi.

Jučer dolazim do granice. Drugarica pored mene, cuko na sjedištu iza. Osmijeh i standardna: "dobar dan, poštovanje" prolaze kod muških graničara ladno. Al ono ba žensko, kako se ponašati kulturno.

Fino izvučen tuš na očima, uredni nokti, ombre pramenovi ispod kapice vire, a zajeban pogled. "Dokumente, molim!" - strogo! "Ima li pas pasoš, mogu li pogledati?!" - strogo. "Imate li šta prijaviti?" - strogo. "Ugodan put!" - sa osmijehom.

Vraćam se danas, ista granca, ista žena. "Možete li sačekati sekundu?" - ne razlučih tonalitet. Želudac mi se preokrenuo. Vraća se sa kolegicom, obraća joj se: "Ooo ooovom psuuu sam tii jučeer priičalaa, viiidii kaaako je diiivaaan!"

Stvarno razumijem muškarce kad kažu da nikad ne znaju na čemu su sa ženama.

Bojis li se mraka
http://nestoprivatno.blogger.ba
18/03/2017 21:10