Bojis li se mraka

Ispucavanje

25.07.2017.

Ovih dana ni za granapa nisam...

- Dobro je kada uspiješ završiti bar jednu stvar od cirka 57782 preostalih iz prošlog mjeseca. Ono, fkt, osjetiš olakšanje. Kao, počeo si čišćenje onečišćenog života.

- Razrodila sam se i razdružila. Nit' izlazim, nit' kafe pijem, nit' odgovaram na sve fejzbuk poruke, nit' odgovaram na sve viber poruke, nit' stavljam srca po instagramu. Ne ulazim. I ne družim se. Ni online, ni offline.

- Gledam seriju Mozart in the jungle. Heeej, ja gledam seriju o njujorškom simfonijskom orkestru. Ja, koja otvoreno kažem da ne slušam klasičnu muziku, niti mi se oblače svečane haljine za pozorišta. A gledam, jeeeeeer braate kada se čelistkinja pokupi sa dirigentnom, pa sa trubačem, pa sa violinstom, pa na kraju sa advokaticom i još nekom ženom... baaaa... uživancija. A čelistica Saffron Burrows, sve sa onim botoksiranim usnama i krivo namještenim obrazima... heeej, svaka scena valja.

21.07.2017.

Slučajni susreti sa nastavnicima

A bgm mene je ta žena tukla po prstima kada bih iza leđa računala na prste. Ono kaže mi dva broja i ja ruke iza leđa, a ona me natjera da ih vratim naprijed i puc puc puc. A nisam se školovala u ona davna vremena kada je to bilo normalno, nego ona napravila to normalnim...

Da li vi ljudi znate da ja još uvijek računam na prste. Ali ono doslovno. Do deset. Do dvadeset. Sve iznad dvadeset što se mora sabrati, a da uključuje dva dvocifrena broja, za to služi digitron.

I tako danas u Konzumu, prijateljica koja je išla samnom u razred i ja pokušavamo sračunati hoće li nam biti dovoljno para. I jel, digitron. I onda još na prste možemo li pokupiti i cigarete.

I ONA NAM IZA LEĐA. GLEDA. GLEDA. Smješka se. Ja bgm sakrila ruke u džepove...

20.07.2017.

Post o WC-u sa krajem bez poveznice sa WC-om

Kad sam bila manja, ovaj, mlađa (u pičku materinu) uvijek sam u nekim zagužvanim situacijama išla u muški WC. Praktičnije je uvijek bilo majke mi. Ono, stane autobus, kaže vozač 20 min pauze, ti utrčiš u WC... baaa 20 minuta ne možeš na red doći. Neka je 20 WC šolja iza vrata na kojima je teta u suknji nacrtana, sviiih 20 će biti puni ravno 20 minuta. U muškom WC-u nikad nema gužve. Ali NIKAD! I ono što je simptomatično uvijek bilo je kada neko muško uđe u ženski WC, to je uvijek neka vriska. Kada žensko uđe u muški, jal te niko ni ne pogleda, jal se nasmije i kaže da si cool. Većinom te niko ne pogleda.

I tako maloprije u kafiću ulazim u WC. ŽENSKI. I fino mi blicnu muška guzica, lik laganice, a ostavio otvorena vrata. I kako uđoh, tako pogleda onaj znak na vratima. Neuugoodno mu. A ja, jel, laganice, u muški. Reko no sikiriki. Izašao, pravda se, kaže nije vidio, nije skontao koji je... Ma ja sam vidjela, nego mi bilo mrsko čekati da završi.BTW... Imam neki teški trip da ću sljedeće godine u ova doba živjeti u San Dijegu...

15.07.2017.

Kad te mater rodi ko mangupa, mangup si...

Elem, godinama uzbrdo-nizbrdo. Nizbrdo je ok, al uzbrdo. I još da možeš normalno, ravno uzbrdo, nego sve okolo-naokolo uzbrdo. I nešt bezze držim u ruci onaj katastarski crtež. Ahaam. Stepenice pored žute kuće. Aham. Javne? Aham. Ograda? Ko je postavio vrata na javni put? Ahaaam.

Već deset dana preskačem vratašca na ogradi. Već deset dana se penjem stepenicama kroz tuđe dvorište. Prvi dan su me čudno gledali. Drugi dan su prokomentarisali: Booožee saaačuvaaaj seeeljaaadijee štoo see naaseeelilaaa... Treći dan me opomenuše. Četvrti dan me zaustavi kona. Ja ko velika, rekoh, u dušu vas znam. U malom prstu vas držim bagro nevaspitana, a nalickana. Imaam papir! Imaaaaam. Sve ćete to srušiti.

Deseti dan.

Vratašca su otvorena.

A baš mi je dobra gimnastika bila preskakati ih... jbg...

13.07.2017.

...

Kaže kolega da od kako su kupili stan izlaze iz njega kontajući da li su nešto zaboravili ugasiti. Šporet, peglu? Problem su riješili tako što ujutro slikaju. Fino uslika čo'jk one kolutiće za paljenje rešoa i kad je u nedoumici pogleda sliku. Miran dan nakon toga.

Jutros sam i ja slikala!


Ovog lika mogu vazdan slušati...


12.07.2017.

Ovih dana...

Ovo mi ljeto ko da nije ljeto.

Grad ko da nije moj grad.

Ulica ko da nije moja ulica.

Stan ko da nije moj stan.

Televizor sam zadnji put upalila prije mjesec i po.

Od 6 primljenih poruka odgovorim na jednu.

Na fejzbuku čekam da se nakupi desetak poruka, pa čekam vrijeme da se nakanim, da odgovorim. Na poneke...

Telefon zvoni. Kliknem ono dugme silence. Neka zvoni u tišini.

Na poslu kažem da ne mogu ostati prekovremeno, jer imam privatnih obaveza. Privatno, ljudima kažem da imam prekovremenog posla.

Drugarica se porodila prošli četvrtak. Prošla je sedmica. Još je nisam nazvala. Čestitala sam na fejsu. A dobra mi drugarica...

Jel ikad iko išao ginekologu sa slomljenom nogom? Kako li izgleda taj pregled?

08.07.2017.

Vjerovali ili ne...

Niodakle vozila pod pratnjom, rotacije i vumvumvum zvuk iza mene. Dere se lik iz megafona:

- Možete li pomjeriti vozilo u stranu?

Šta ću, smotam pored. Stala. Dere se opet lik iz megafona:

- HVALA!

?????????????????

U čudu ostah.

07.07.2017.

Sindikalna borba...

Kažem da sam na sve spremna. Mogu i štrajkovati odbijajući posao, mogu doći sa transparentom gdje god hoćete, gađati jajima zgradu vlade bilo kojeg nivoa, zviždati, vrištati, trubiti, uhvatiti se mikrofona i razglasa, izdržati i suzavac i vodene topove i gumene metke...

... samo nemojte da štrajkujem glađu.

To stvarno ne mogu!


Nekad kontam da sam još mlada za sindikalnu borbu zvanu odjebi sindikat i traži novi pos'o!

05.07.2017.

Vađenje nalaza i ostali jednorozi...

Priče iz čekaonice:

Rekla mi je djevojka da bi voljela da začinimo ljubavni život i da se igramo doktora i pacijenta.

Eno me čeka na hodniku već tri sata!Ova pjesma danas nije išla na repet...
... više od 100 puta:


03.07.2017.

Better pray for hell, not hallelujah...

Aaal imam tih nekih serija pokradenih sa Piratbaya, skinutih preko raznih Torenta koje čekaju svoje vrijeme. Među njima i onaj Salem. Čekao da mi bude dosadno. Sinoć kontam, odoh malo vidjeti šta ima novo kod vještica. Nešto mi ova nova moda sa zombijima ne paše. Vještice su uvijek bile interesantnije.

I tu ispliva svaka moguća glupost Holivuda.

Inače bi trebalo da se uživiš u ulogu dobra, da odbacuješ ulogu zla. I onda za zlu vješticu, ali onu koju bi trebalo baš da mrziš i prezireš, da čekaš da vidiš kako će završiti njen zli život, postave Lucy Lawless. I ono pored svih "dobrih" prvi put viđenih glumaca i glumica, pojavi se onako cool, sa prodornim glasom, stogodišnjim iskustvom, plavim očima i pogledom Xene ratnice. Uživiš se u tu ulogu zla, raduješ se njenom svakom sjebavanju svega što su kreatori postavili kao dobro. I na kraju je ubiju. Ba, đeš ubiti Xenu, princezu ratnicu? Hallooo?

Bojis li se mraka
<< 07/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


PAŽNJA
Postovi na ovom blogu mogu sadržavati scene seksualnog dijaloga ili nasilnog ponašanja, pa se preporučuje roditeljska pažnja ako su u pitanju mlađi čitaoci!


Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je namjerna!

Image and video hosting by TinyPic
GLEDAJ I VIDI
U gradu razmažene djece
pod krovom namještene sreće
svaki pogled priču skriva
dubokih suza

u svakom kutu našeg oka
svjetle znakovi i zovu
svi pod noge novog boga
dišemo dijelove života

jesam li sin svoje majke
jesam li sin svoga oca
jesam li stvarno ovdje samo
da potrošim što novca

gledaj, gledaj i vidi
mi stojimo sami
pod svjetom reklama
gledaj, gledaj i vidi
ni blur neće skriti
kristal u nama

mislim da me prate
čistači otvorene mašte
i važu svaku riječ i gestu
još uvijek tapkaju u mjestu

jer traže svjetlom ispod svjetla
traže u mašti nekog reda
traže novcem mjesto srcem
traže novcem mjesto srcem...
________________________________

Jedna staza
osamnaest kamencica
gore na nebu, zvijezda
dole na zemlji trnje i ruza
jedna jedina
nekome divna, nekome uvela
rodjena na kamenju
kamenju prilagodjena
pod kamenjem skrivena
kamenjem odgojena
Ali ipak...
uvijek necijom kisom uplakana

by Avadon


________________________________

Ljudsko, odveć ljudsko
"Otuda mora viša kultura dati čovjeku dvostruki mozak, takoreći dvije moždane komore, jednu za osjećanje nauke, potom i ne-nauke..."
Nietzsche

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
261106

Powered by Blogger.ba