Bojis li se mraka

Ispucavanje

16.05.2017.

Peticija za uvođenje kabina za probanje namirnica u Bingo

Onaj na Ciglanama Bingo. Potrebna je kabina za probanje prije kupovine. Onako sve sa paravanom, da se može probati u intimi. Zašto to mislim? Pa zato što neko već svakako proba, samo krišom.

Neki dan kupim onu kutijcu sa šest jaja. Hoću da napravim kajganu sinoć, ono unutra pet jaja. Dakle, neko je ukr'o jedno jaje. I haj, jebga, pomirim se sa činjenicom da imam samo pet jaja.

Onda kupim sinoć Nutelu. Maloprije skinem početni poklopac i skontam da je ona papirna zaštita otvorena. Ne otvorena, nego onako kao malo odškrinuta. Kontam, odlijepilo se. Odlijepim je skroz, skontam da je neko očigledno umočio prst unutra. Prob'o, pa mu se vjerovatno nije svidjelo.

16.05.2017.

Djeca sa asfalta...

Ključno dječije sankalište u mojoj lokalnoj zajednici je prije desetak godina ubijeno, kada su izlili tone i tone betona i napravili garažu koja tih deset godina zjapi prazna. Teren za basket je umro, jer su izlili beton i napravili parking. Ostalo je jedno ostrvce zelene površine, po kojem su kakale cuke lutalice. Dvorište lokalne škole koje su krasila dva koša i dva gola bio je neko regularno okupljalište i ljeti dok nema škole, ali onda je ograđeno, zagrađeno i pregrađeno. Cesta po kojoj se moglo rolati i mogao voziti bicikl je odavno previše prometna. Betonske oaze iza zgrada gdje se ako ništa moglo igrati neke žmire, ganje, raširiti guma ili napraviti betonska kućica za lutke odavno su ogromna smetljišta koja su svakom ispod časti da se očiste. Zeleno brdašce kojeg je krasilo možda jedino drveće u naselju, sastavljeno je sa zemljom kako bi se napravila džamija. I tako... kažu, nema djece više na ulicama. Djecu ne interesuje igra na ulici.

Onda su nekada pred izbore počeli praviti malo dječije igralište. Da ne vjerujete kako je malo novca potrebno izdvojiti za par klackalica, ljuljaške i tobogančić. Elem, igralište doslovno nisu mogli završiti, jer nisu mogli skloniti djecu sa klackalice. Isti dan su izletjela bez plana da napuste prostor. I neka su.

Elem, poslano je pismo višim instancama sa molbom za kupovinu dva koša, dva gola, još par klackalica i ljuljaški, te malo, samo malo neke rijetko neiskorištene površine kako bi se to postavilo. Izgleda da će inicijativa proći! Možda sam prerano osula negativnu paljbu po novom načelniku...

Bojis li se mraka
<< 05/2017 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


PAŽNJA
Postovi na ovom blogu mogu sadržavati scene seksualnog dijaloga ili nasilnog ponašanja, pa se preporučuje roditeljska pažnja ako su u pitanju mlađi čitaoci!


Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je namjerna!

Image and video hosting by TinyPic
GLEDAJ I VIDI
U gradu razmažene djece
pod krovom namještene sreće
svaki pogled priču skriva
dubokih suza

u svakom kutu našeg oka
svjetle znakovi i zovu
svi pod noge novog boga
dišemo dijelove života

jesam li sin svoje majke
jesam li sin svoga oca
jesam li stvarno ovdje samo
da potrošim što novca

gledaj, gledaj i vidi
mi stojimo sami
pod svjetom reklama
gledaj, gledaj i vidi
ni blur neće skriti
kristal u nama

mislim da me prate
čistači otvorene mašte
i važu svaku riječ i gestu
još uvijek tapkaju u mjestu

jer traže svjetlom ispod svjetla
traže u mašti nekog reda
traže novcem mjesto srcem
traže novcem mjesto srcem...
________________________________

Jedna staza
osamnaest kamencica
gore na nebu, zvijezda
dole na zemlji trnje i ruza
jedna jedina
nekome divna, nekome uvela
rodjena na kamenju
kamenju prilagodjena
pod kamenjem skrivena
kamenjem odgojena
Ali ipak...
uvijek necijom kisom uplakana

by Avadon


________________________________

Ljudsko, odveć ljudsko
"Otuda mora viša kultura dati čovjeku dvostruki mozak, takoreći dvije moždane komore, jednu za osjećanje nauke, potom i ne-nauke..."
Nietzsche

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
220199

Powered by Blogger.ba