Bojis li se mraka

Ispucavanje

02.05.2017.

Don't funk with my hart

Počeci veza su u mlađim danima bili tako divni. Prvo upoznavanje, pa kafica, pa držanje za rukicu, pa prvi poljubac, pa i dirkanje i štipkanje. Onda bi tu trebalo da dođe brak, pa tek onda sex...

Kako se ponašati u ovim starim danima kada vezu započnete obrnutim redosljedom?

02.05.2017.

Meri hes a litl lemb

Bio je taj 1. maj i sunce je obasjalo taj maleni glavni grad, te malene države na Balkanu. Kile i kile mesa odvučene su u gepecima starih golfova i novijih audija u brda i planine, izvan grada, kako bi se bacile na vatru. A eto, u centru tog malenog gradića, po ko zna koji put, stavili su malo jagnje na limeni ražanj i okrenuli ga. Tih nekoliko slučajnih prolaznika se zaustavilo. Većinom turista. Kažu da se malo i zaplesalo, malo se proveselilo, napravila se koja sličica za društvene mreže i otišlo sa lijepim uspomenama. Zašto nas je stid pokazati tursitima da se znamo zabaviti i zaplesati? To da volimo jesti, po tome nismo jedini.

Neki su vrli građani, baš ti, navodno, odrasli u centru tog istog malenog gradića, digli prašinu. Eto, papci, eto seljaci, eto tu neke dožljeglice iz Foče, Goražda, Rogatice, možete misliti, okrenuli jagnje u centru kulture, u centru nekog nazovi urbanističkog dijela gradića, u centru neke državice na Balkanu. Eto se i proveselili, eto se i slikali, eto i nekog slučajnog prolaznika, konceptualnog umjetnika, stavili u prvi plan. A jebeš i umjetnost kojoj je uvijek i sve svejedno.

Drama FGR-a došla je i do cijenjenog premijera. Ogromnu siluetu i glasnogovornika FGR-a. Pa se i on oglasio, ni manje ni više nego na fejzbuku. On bio na Ilidži, gdje je prema svim parametrima sasvim normalno okrenuti jagnje. Oglasio se premijer ravno preko fejzbuka. Kaže, primitivizam, urbicid, prekrišaj, cirkus i šta ti ja znam kako li nazva to malo veselje u centru gradića...

I eto, urbicid nisu rupe na cesti i Tibra Pacifik. Primitivizam nije nestašica vode. Prekršaj ne čine mase i mase džeparoša i sitnih krimosa koji vrebaju iza svakog ugla, a niko da im sačekušu napravi. Cirkus nije GRAS i njihova vozila, gdje po simboličnoj cijeni doživite adrenalinski užitak.


Sve te stvari su bezveze, naspram malenog jagnjeta na limenom ražnju.

Umalo da me ubijede da stvarno živim u nekoj svjetskoj metropoli.


02.05.2017.

Lešinari

Sjećam se te male Rojtersove škole novinarstva u kojoj se učilo da se ne objavljuje nečija smrt/pogibija dok nadležni ne jave porodici. Sam Rojters je pregazio svoju svrhu.

Gdje je neće pregaziti Klixovi i Avazi, Radiosarajeva i kojekakvi no name portali.

Ko će prije i ko će krvavije. Stave tako da se dogodila tragedija, neko je upucan, neko je sletio sa ceste, neko se bacio sa zgrade. Objave to tako, sa sitnim detaljima tipa godišta, ulice u kojoj unesrećeni živi, marku automobila i put kojim se kretao. Objave tako, samo tako, bez ikakvih detaljnijih informacija. Ne shvataju da možda negdje neko sjedi i čita, upravo očekujući nekoga da se vrati kući sa istom tom markom automobila, sa istog tog mjesta... ili je upravo ostavio dijete u stanu na dotičnoj adresi... ili kada objave da je napadnut slučajni prolaznik, pa ni manje ni više u "ilustraciju" fiknu ulicu u kojoj vam živi neko drag...

I kontaš vjerovatno nije i nećeš da zoveš. Ali te kopka, pa kao, nazvaću samo da bezveze nešto pitam. Da čujem glas sa druge strane, da znam da je ok. I onda zvoni, a nema odgovora. Srklet. Srklet. Zovem opet. Zvoni. Čitam opet tekst, ma sigurno nije... ali ipak... Zovem opet. Javlja se. Mobitel joj u torbi, ali ne čuje...

Idite u pičku materinu i vi i vaše lešinarstvo.

Bojis li se mraka
<< 05/2017 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


PAŽNJA
Postovi na ovom blogu mogu sadržavati scene seksualnog dijaloga ili nasilnog ponašanja, pa se preporučuje roditeljska pažnja ako su u pitanju mlađi čitaoci!


Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je namjerna!

Image and video hosting by TinyPic
GLEDAJ I VIDI
U gradu razmažene djece
pod krovom namještene sreće
svaki pogled priču skriva
dubokih suza

u svakom kutu našeg oka
svjetle znakovi i zovu
svi pod noge novog boga
dišemo dijelove života

jesam li sin svoje majke
jesam li sin svoga oca
jesam li stvarno ovdje samo
da potrošim što novca

gledaj, gledaj i vidi
mi stojimo sami
pod svjetom reklama
gledaj, gledaj i vidi
ni blur neće skriti
kristal u nama

mislim da me prate
čistači otvorene mašte
i važu svaku riječ i gestu
još uvijek tapkaju u mjestu

jer traže svjetlom ispod svjetla
traže u mašti nekog reda
traže novcem mjesto srcem
traže novcem mjesto srcem...
________________________________

Jedna staza
osamnaest kamencica
gore na nebu, zvijezda
dole na zemlji trnje i ruza
jedna jedina
nekome divna, nekome uvela
rodjena na kamenju
kamenju prilagodjena
pod kamenjem skrivena
kamenjem odgojena
Ali ipak...
uvijek necijom kisom uplakana

by Avadon


________________________________

Ljudsko, odveć ljudsko
"Otuda mora viša kultura dati čovjeku dvostruki mozak, takoreći dvije moždane komore, jednu za osjećanje nauke, potom i ne-nauke..."
Nietzsche

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
183889

Powered by Blogger.ba