Bojis li se mraka

Ispucavanje

21.04.2017.

Peticija za uvođenje narandžastog svjetla na semaforima i za pješake...

Semafor na Alipašinom polju napravljen je za Usaina Bolta. To što imate medalju sa krosa iz petog osnovne sa trke na 1000 metara na hipodromu na Ilidži, ne vrijedi. Upali se zeleno, pa vas dočeka crveno gdje su tramvajske šine, a na trećem semaforu do destinacije zvane druga strana ceste još je zeleno. Dakle, preći normalno ne možete ni u kojem smislu. U Sarajevu je na tenderu za postavljanje i održavanje semafora prošla firma STEP. Toj je firmi jedini posao ODRŽAVATI SEMAFORE. I oni to održati ne mogu. Hem što shandre zeleni val, hem što na više od pola pješačkih prelaza cestu NE MOŽETE preći u jednom komadu. Nego, na kredit, mic po mic.

I danas pretrčavam tu cestu na Alipašinom. Trčeći sam umalo stigla sve. Do željene destinace zvane druga strana ceste su mi još dvije cijele trake trebale kada se upalilo crveno. Tad me zaustaviše ovi organi reda.

I ličnu im ne dam. Al stvarno ne dam! Nabrojim fino sve. Četri puta su mi pokušali skinuti felge sa auta, jednom su mi probušili gume, stan su mi obili 3 puta, novčanik mi je ukraden jednom, dok su mi osamdesetogodišnjoj članici porodice otrgli torbu iz ruke tako da je pala i sva se polomila. Ostavili je, jel, na cesti, tako da leži. Svaki put sam zvala organe reda. Ali, svaki put. Dođu, otvore tekicu, uzmu olovkicu, zapišu. Pošalju saopštenje, čak ga objave na svojoj internet stranici, tvrdeći svaki copy/paste put da TRAGAJU ZA POČINIOCEM. Jednom sam im našla POČINIOCA. Eno ga još hoda okolo. Ja sam svaki put morala plaćati nove dokumente, nove gume, nove stvari iznesene iz stana.

I zato ličnu ne dam. Jer sam cestu pretrčavala na ZELENO za pješake i jer fakin firma STEP te semafore NE ZNA ugajguliti tako da se cesta može cijela preći na ZELENO.

Šlag na kraju, kaže organ reda: "haj još nešto reci, pa ćeš vidjeti!"

Majmune majmunski kad te mater nije odgojila, ja ću! Ako neko ima ličnu, onda je punoljetan. Ako je punoljetan, onda mu se ne obraća sa TI. Nemaš 2 posto prava da se nekome obraćaš sa TI. Nije kulturno, nije pristojno, u uniformi si, predstavljaš tu svoju policijsku upravu, predstavljaš ovaj grad, služiš meni i ja te plaćam. Dakle, meni se ne možeš obraćati sa TI!

I rekla sam mu to. Poslala sam mailove i jebenom STEP-u i MUP-u. Štata pa mi na kraju ne napisa kaznu. Baš sam u modu za ispravljanjem krive Drine.

Bojis li se mraka


PAŽNJA
Postovi na ovom blogu mogu sadržavati scene seksualnog dijaloga ili nasilnog ponašanja, pa se preporučuje roditeljska pažnja ako su u pitanju mlađi čitaoci!


Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je namjerna!

Image and video hosting by TinyPic
GLEDAJ I VIDI
U gradu razmažene djece
pod krovom namještene sreće
svaki pogled priču skriva
dubokih suza

u svakom kutu našeg oka
svjetle znakovi i zovu
svi pod noge novog boga
dišemo dijelove života

jesam li sin svoje majke
jesam li sin svoga oca
jesam li stvarno ovdje samo
da potrošim što novca

gledaj, gledaj i vidi
mi stojimo sami
pod svjetom reklama
gledaj, gledaj i vidi
ni blur neće skriti
kristal u nama

mislim da me prate
čistači otvorene mašte
i važu svaku riječ i gestu
još uvijek tapkaju u mjestu

jer traže svjetlom ispod svjetla
traže u mašti nekog reda
traže novcem mjesto srcem
traže novcem mjesto srcem...
________________________________

Jedna staza
osamnaest kamencica
gore na nebu, zvijezda
dole na zemlji trnje i ruza
jedna jedina
nekome divna, nekome uvela
rodjena na kamenju
kamenju prilagodjena
pod kamenjem skrivena
kamenjem odgojena
Ali ipak...
uvijek necijom kisom uplakana

by Avadon


________________________________

Ljudsko, odveć ljudsko
"Otuda mora viša kultura dati čovjeku dvostruki mozak, takoreći dvije moždane komore, jednu za osjećanje nauke, potom i ne-nauke..."
Nietzsche

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
183888

Powered by Blogger.ba